4 начина за вързване на кашмирени шалове - Être
Как да поддържаме кашмирен шал
май 9, 2014
Известни личности и любимите им шалове
декември 14, 2019
Show all

4 начина за вързване на кашмирени шалове

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Класическо намотаване около вратa

Сложете шала на тила си и го преметнете веднъж около врата си.  Направете плътно намотаване с асиметрична дължина на двата края на шала. Този начин е най-подходящ, когато кашмирения шал има някакъв акцент, мотив или бродерия. Така шарката ще се види по-ясно когато разгърнете висящите краища на шала.

     2. Френски възел

Прегънете шала, така че да съедините двата края в една ръка, а в другата да остане прегънатата част. Така хванат преметнете шала през врата си и прокарате единият край на шала през примката в другата ви ръка. Затегнете полученият възел, така че да ви е удобно и прекарайте втория край на шала от горе на получения възел през примката. Този начин на вързване е малко по-сложен е от стандартния, но за сметка на това е ефектен и стои страхотно. Така стилизиран възелът на шала е подходящ както за върху връхна дреха, така и върху по-тънка блуза, която да не е обемна.

   3. Възел “ Водопад“

Хванете кашмирения шал с две ръце и започнете от единия му край да го намотавате около врата си. Когато стигнете до края на другия край, оставете известно разстояние и го хванете само за единия ъгъл. Подпъхнете края на шала под намотаната част, така че да се получи ефекта водопад (ветрило) на гърдите ви. Това е най-подходящият начин за носене на кашмирен шал през зимата когато е студено и искате да не настинете.

  4. Шал от кашмир с колан

Този начин на стилизиране е изключително лесен за изпълнение стига да разполагате с колан. Преметнете шала през врата си, така че двата му края да се изравнят. Изберете вида колан (по-тънък или по-широк) и го сложете, така че да фиксира шала в кръста. Ако имате шал с флорални или фигурални мотиви, този начин на стилизиране идеален за вас, защото можете да акцентирате върху красотата на шала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *