4 причини да изберете шал за подарък | Être
Известни личности и любимите им шалове
декември 14, 2019
Модалът – където естествените материи срещат научните достижения
май 16, 2022
Show all

4 причини да изберете шал за подарък

Всеки е минавал през момента, в който трябва да избере подарък за някой близък или познат във връзка със специален повод – рожден ден, Коледа , имен ден и др. Започвате да се чудите как да зарадвате въпросния човек с нещо, което да е от сърце, да му хареса и същевременно да е практично и използваемо. В такива моменти на помощ идва идеята – да изберете шал за подарък.

Практичност – ако изберете да подарите шал за специален повод, можете да сте сигурни, че няма да сгрешите и подаръкът ви ще влезе в употреба рано или късно. Шалът е аксесоар, който никога не е излишен, дори и вече да го притежавате.  Нашият съвет е ако искате максимално да влезе в употреба, заложете на среден по големина и плътност шал – по този начин притежателят му ще може да го използва както за намотаване около врата през студените зимни месеци, така и за намятане през хладните летни дни. 

Персонализиране – макар и универсален подарък, шалът като моден аксесоар се отличава с голямо разнообразие на материи, цветове и големини. Това позволява да изберете точния модел спрямо човека на който го подарявате. Някой предпочитат големи, кашмирени шалове с които да се загръщат, други предпочитат по-леки и ефирни памучни модели, които не придават такъв обем, а трети са любители на малките шалчета тип фишу, които използват като цветен акцент към чантата или прическата си.

Дълготрайност – от всички модни аксесоари, шалът е може би най-дълго употребявания. Тъй като може да се причисли едновременно и към текстилните дрехи и към аксесоарите тип чанта, колан, ръкавици, той се използва дълго време, независимо от моментните модни тенденции.  Избирайки шал от качествена материя, можете да сте сигурни, че притежателят му дълго време ще му се радва.

Всесезонен аксесоар – в съзнанието на много хора, шалът е предмно зимен аксесоар, но това далеч не е така. Избирайки внимателно материята и десена, можете да направите така, че притежателят му да го използва през цялата година. Ако искате да се съобразите с тази подробност, нашият съвет е да заложите на среден по големина копринен шал. Този тип шалове са подходящи за всички сезони, тъй като могат да бъдат прекрасен акцент към ежедневното ви облекло било то официално или по-ежедневно.  Заложете на интересен фигурален мотив, който е прекрасен, свеж  акцент към всякакъв вид облекло – едноцветно или по-шарено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *